ΕΚΤΑΚΤΟ: ΠΟΥΤΙΝ: “ΘΑ ΣΑΣ ΔΙΑΛΥΣΩ”-ΕΒΓΑΛΕ ΝΥΧΙΑ Η “ΠΟΛΙΚΗ ΑΡΚΟΥΔΑ”-ΚΛΕΙΝΕΙ ΚΑΝΟΥΛΕΣ ΜΕ ΖΕΣΤΟ ΧΡΗΜΑ ΣΕ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΗΣ Ε.Ε- “ΦΟΥΝΤΑΡΕΙ” ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ-ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟΝ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ-ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΧΑΣΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΠΟΥΤΙΝ: “ΘΑ ΣΑΣ ΔΙΑΛΥΣΩ”-ΕΒΓΑΛΕ ΝΥΧΙΑ Η “ΠΟΛΙΚΗ ΑΡΚΟΥΔΑ”-ΚΛΕΙΝΕΙ ΚΑΝΟΥΛΕΣ ΜΕ ΖΕΣΤΟ ΧΡΗΜΑ ΣΕ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΗΣ Ε.Ε- “ΦΟΥΝΤΑΡΕΙ” ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ-ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟΝ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ-ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΧΑΣΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

poutin

Κάποιοι υπολόγισαν χωρίς τον ξενοδόχο. Και ο ξενοδόχος, μάλλον έχει εξασφαλίσει άλλα ερείσματα για να κάνει κουμάντο στο “μαγαζί” του. Στην προκειμένη περίπτωση, “μαγαζάτορας” και αφεντικό είναι ο Πούτιν και πελάτες οι εξαρτημένες από την Ρωσική οικονομία χώρες της Ε.Ε, η οποία από το χειμώνα επιχείρησε μέσω της πολιτικής της Μέρκελ να μπλοκάρει από διπλωματικές αποστολές μέχρι προϊόντα ρωσικής προέλευσης. Τα αποτελέσματα και οι τελευταίες “εχθροπραξίες” δείχνουν άλλα: Ότι στις παραγωγικές αγροτικές και τουριστικές χώρες της Ε.Ε θα ασκηθεί σκληρή απομονωτική πολιτική με οικτρά και πολύ πιθανόν τραγικά οικονομικά αποτελέσματα, ειδικά όταν μιλάμε για χώρες όπως η Ελλάδα. Κάτι που σημαίνει νέα μέτρα και νέα οικονομικά ισοσταθμίσματα για την χασούρα . Όπερ σημαίνει , καράβι που βυθίζεται σε νέα οικτρή ύφεση.
Διάταγμα μέσω του οποίου θα υπάρξει απαγόρευση ή περιορισμός στις εισαγωγές αγροτικών προϊόντων από χώρες που έχουν επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία, υπέγραψε ο πρόεδρος της χώρας Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Κρεμλίνου.
Παράλληλα, όπως αναφέρει το Reuters, ο κ. Πούτιν ζήτησε από την κυβέρνησή να στοιχειοθετήσει έναν κατάλογο προϊόντων των οποίων οι εισαγωγές θα απαγορευτούν, ενώ η απαγόρευση θα διαρκέσει ένα έτος.
—Η Μόσχα σκέπτεται να υποχρεώσει τις ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες να πετούν γύρω από τη Ρωσία», όπως επισημαίνει ο ειδησεογραφικός ιστότοπος euractiv.com σε σημερινό δημοσίευμα του. Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ απείλησε χθες να προχωρήσει σε αντίποινα για την αναστολή των πτήσεων μιας θυγατρικής εταιρείας της εθνικής αεροπορικής εταιρείας Aeroflot λόγω των κυρώσεων της ΕΕ. Σύμφωνα με ρεπορταζ ξένων πρακτορείων, η χαμηλού κόστους εταιρεία Dobrolyot, θυγατρική της Aeroflot, ανέστειλε όλες τις πτήσεις της την περασμένη εβδομάδα μετά τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης διότι εκτελεί πτήσεις προς την Κριμαία. Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, η εφημερίδα Vedomosti ανέφερε ότι η Ρωσία μπορεί να περιορίσει ή να απαγορεύσει στις ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες να εκτελούν πτήσεις πάνω από τη Σιβηρία στις ασιατικές διαδρομές, μια κίνηση που θα μπορούσε αυξήσει κατά πολύ το κόστος για τους ευρωπαίους μεταφορείς κάνοντας τις πτήσεις να διαρκούν περισσότερο και να απαιτούν περισσότερα καύσιμα. Στο αποκορύφωμα του Ψυχρού Πολέμου, οι περισσότερες δυτικές αεροπορικές εταιρείες δεν μπορούσαν να πετούν μέσα στο ρωσικό εναέριο χώρο στις διαδρομές προς την Ασία, και αντ’ αυτού έπρεπε να πετούν μέσω του Κόλπου ή του αεροδρομίου των ΗΠΑ Άνκορατζ στην Αλάσκα.
Η Βενταμόστι ανέφερε ότι σύμφωνα με μία πηγή, η απαγόρευση θα μπορούσε να κοστίσει σε αεροπορικές εταιρείες όπως η Lufthansa, η British Airways και η Air France 1 δισεκ. ευρώ για μία περίοδο τριών μηνών. Ωστόσο εμπειρογνώμονες της βιομηχανίας δήλωσαν ότι το ποσό αυτό είναι μάλλον υπερβολικά υψηλό. Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι τα γεγονότα των τελευταίων μηνών έχουν διαμορφώσει πολύ κακές συνθήκες για τις τουριστικές σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας , κάτι που οδήγησε στη χρεοκοπία ρωσικών εταιρειών ταξιδίων, καθώς η ρωσική οικονομία φλερτάρει με την ύφεση και το ρούβλι πέφτει.
Οι Ρώσοι τα τελευταία χρόνια επέλεγαν διακοπές όλο και περισσότερο σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Κροατία, η Βουλγαρία, η Τουρκία και η Αίγυπτος. Ωστόσο, το ρούβλι έπεσε κατά 9% φέτος έναντι του δολαρίου λόγω της επιβράδυνσης της οικονομίας και τις επιπτώσεις της κρίσης στις σχέσεις με τη Δύση, κάτι που ανεβάζει κατά πολύ το κόστος των ταξιδιών στο εξωτερικό. Περίπου 15.000 τουρίστες έχουν παραμείνει αποκλεισμένοι στο εξωτερικό μετά την κατάρρευση της μεγαλύτερης εταιρείας ταξιδίων Labirint, αν και αξιωματούχοι της βιομηχανίας έχουν υποσχεθεί ότι οι πελάτες θα αποζημιωθούν από τα ασφαλιστήρια συμβόλαια.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα ένας Έλληνας αξιωματούχος του τομέα του τουρισμού δήλωσε ότι η χώρα αναμένει να υποδεχθεί 1,1 εκατ. Ρώσους τουρίστες φέτος, σε σχέση με 1,35 εκατ. που είχε φιλοξενήσει το 2013. Οι αφίξεις τουριστών από την Ουκρανία, όπου οι κυβερνητικές δυνάμεις μάχονται τους αντάρτες στα ανατολικά, έχουν μειωθεί κατά 50% και πλέον.
 Ο Ανδρέας Ανδρεάδης, ο επικεφαλής του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, εκτίμησε ότι αυτό θα κοστίσει στη χώρα περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ. Ο ίδιος δήλωσε ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να στοχεύει να αυξήσει τον αριθμό των Ρώσων επισκεπτών που προσελκύει σε 2,5 εκατ. το χρόνο έως το 2021, αλλά επισήμανε πως «τα πράγματα φαίνεται ότι θα χειροτερεύσουν προτού βελτιωθούν».
— Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε σήμερα ένα διάταγμα το οποίο προβλέπει την «απαγόρευση ή τον περιορισμό για έναν χρόνο» των εισαγωγών αγροδιατροφικών προϊόντων που προέρχονται από τις χώρες οι οποίες επιβάλλουν οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσική Ομοσπονδία, όπως ανέφερε το Κρεμλίνο σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε.
«Με σκοπό την προστασία των εθνικών συμφερόντων της Ομοσπονδίας της Ρωσίας (. . .) διατάσσω να απαγορευτούν ή να περιοριστούν για έναν χρόνο οι εισαγωγές στη ρωσική επικράτεια ορισμένων ειδών γεωργικών προϊόντων, πρώτων υλών και διατροφικών προϊόντων» από τις χώρες οι οποίες «αποφάσισαν να θέσουν σε ισχύ οικονομικές κυρώσεις» εναντίον της Ρωσίας, δήλωσε ο Πούτιν, σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή της ρωσικής προεδρίας.
Ο Πούτιν έδωσε εντολή στην κυβέρνησή του να καταρτίσει τον κατάλογο με τα αγαθά η εισαγωγή των οποίων θα απαγορευθεί και τα οποία παράγονται στις χώρες που επέβαλαν κυρώσεις στη Ρωσία λόγω της κρίσης στην Ουκρανία, όπως διευκρίνισε στην ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο.