Τρίτη 15 Μαΐου 2012

ΒΟΜΒΑ Al Jazeera: Τα ελληνικά ΜΜΕ ελέγχονται πλήρως και εξυπηρετούν τα συμφέροντα των χρηματοπιστωτικών οίκων; (BINTEO)


ΒΟΜΒΑ Al Jazeera: Τα ελληνικά ΜΜΕ ελέγχονται πλήρως και εξυπηρετούν τα συμφέροντα των χρηματοπιστωτικών οίκων; (BINTEO)


 
Πραγματική βόμβα στα θεμέλια των σάπιων ΜΜΕ(ξ)ημέρωσης απο εναν παγκόσμιο δημοσιογραφικό κολοσσό! Σε ενα σπέσιαλ αφιέρωμα του Al Jazeera ο παρουσιαστής αναρωτιέται αν τα ΜΜΕ της χώρας που έδωσε στον κόσμο τη Δημοκρατία αντανακλούν τις ανησυχίες του λαού ή των μεγαλοεπιχειρηματιών;
Δείτε το αποκαλυπτικό VIDEO...


Το ρεπορτάζ φωτογραφίζει ευθέως το MEGA, το ΣΚΑΙ και τους δημοσιογράφους τους (Καψής, Πρετεντέρης, κ. Μπάμπης κ.α.) που οφθαλμοφανέστατα έχουν ταχθεί υπέρ του Μνημονίου, των χρηματοπιστωτικών οίκων και των Κυβερνήσεων που υπηρετούν όλα αυτά, θεωρώντας οποιαδήποτε ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ πρόταση ‘ένα βήμα στο γκρεμό’…

Το ρεπορτάζ κλείνει με τα εξής λόγια της δημοσιογράφου του Al Jazeera: “Γιατί σε μια χώρα που έδωσε στον κόσμο την δημοκρατία, θα έπρεπε να υπάρχει χώρος για ενναλακτικές απόψεις“
Πατήσε το CC σε περίπτωση που δεν βλέπεται τους υπότιτλους.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟ...!!! ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΦΤΑΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΥΒΕΛΗ

 ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟ...!!! ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΦΤΑΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΥΒΕΛΗ
ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΠΙΣΗΜΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, Ο ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΣΕ ΣΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΕΙ Η ΧΩΡΑ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ... ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ , ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ...
ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΡΑΓΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ...


ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς): Κύριε Πρόεδρε, εκτιμώ ότι μία κυβέρνηση που δεν θα έχει τη στήριξη και την ενεργή συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, με δεδομένο ότι κατετάγη δεύτερο κόμμα, δεν θα παρέχει τη δυνατότητα ουσιαστικής βιωσιμότητας αυτής της κυβέρνησης. Σας το λέω με πόνο ψυχής, πολιτικής ψυχής, γιατί για εμένα εκείνο το οποίο προέχει είναι να υπηρετήσουμε το συμφέρον της χώρας και της κοινωνίας και όχι την οποιαδήποτε μικροκομματική σκοπιμότητα ή την οποιαδήποτε εκλογική αναμονή, αναμονή εκλογικού αποτελέσματος ακριβέστερα. Εκτιμώ ότι μία τέτοια κυβέρνηση δεν θα μπορεί να σταθεί επί της ουσίας, γιατί δεν θα έχει και κοινοβουλευτική και λαϊκή στήριξη.

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Δεδομένης της άρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, πηγαίνουμε για εκλογές, λέτε; Εάν προφθάσουμε να πάμε σε εκλογές.

ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς): Εάν προφθάσουμε.

ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ....(ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΠΟΥ ΟΔΕΥΕΙ Η ΕΕ)


ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ....(ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΠΟΥ ΟΔΕΥΕΙ Η ΕΕ)

-

Το ευρωπαϊκό όραμα είναι ετοιμοθάνατο, αν δεν έχει ήδη πεθάνει. Τώρα, χρειάζεται να αναγεννηθεί ως κάτι καινούργιο, ως ένα σύνολο φιλικών μεταξύ τους ανεξάρτητων κρατών, πριν η ζημιά που προκλήθηκε πλήξει ολόκληρο τον πλανήτη.
Η ιδέα της πλήρως ενωμένης Ευρώπης δεν λειτουργεί. Ήταν μια λάθος ιστορική απόφαση, και κανένας πουθενά στον κόσμο όλο δεν θέλει να την επαναλάβει.
Η αναπόφευκτη κατάληξη της, θα είναι στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας. Ο επιθανάτιος ρόγχος είναι άσχημος, και η ΕΕ επιτείνει την κρίση, σε πολλά επίπεδα.
Η ΕΕ έχει μια τάση να ζητάει από τις εθνικές κυβερνήσεις να απεμπολήσουν την κυριαρχία τους, και να μην έχουν την ευθύνη των πράξεων τους. Αυτό τις δίνει και κάποια δικαιολογία για να αποφύγουν την λογοδοσία, για τις οικονομικές επιπτώσεις των πράξεων τους. Έτσι όμως πλήττεται η ιδέα της δημοκρατίας.
Στην Γαλλία νίκησε στις εκλογές ο υποψήφιος που θέλει να μειώσει το ηλικιακό όριο συνταξιοδότησης. Παράλληλα, ο Francois Hollande θέλει να μεγεθύνει το κράτος. Πιστεύει στην ανάγκη της μείωσης του ελλείμματος, αλλά μέσα από την αύξηση της φορολόγησης. Ήδη όμως, το κράτος αντιστοιχεί στο 56% του γαλλικού ΑΕΠ!
Παρά τα οικονομικά της προβλήματα, η Γαλλία αποτελεί υπόδειγμα επιτυχίας, αν συγκριθεί με την Ελλάδα. Μια Ελλάδα, οι πρόσφατες εκλογές της οποίας έφεραν στο προσκήνιο τους νεοναζί.
Τα δυο μεγάλα παραδοσιακά ελληνικά κόμματα έγιναν μειοψηφία, ενώ ανθίζουν τα ακροαριστερά και τα ακροδεξιά σχήματα. Το κοινό σημείο μεταξύ των δυο άκρων είναι η άρνησή τους να αποδεχτούν την πραγματικότητα. Απορρίπτουν την λιτότητα, και ίσως να έχουν δίκιο. Ποιος την θέλει άλλωστε; Όμως στα σημερινά ευρωπαϊκά πλαίσια, λιτότητα σημαίνει να είσαι εντάξει με τους λογαριασμούς σου.
Η Margaret Thatcher είχε δίκιο. Τα οικονομικά μιας χώρας, είναι τα ίδια με αυτά ενός νοικοκυριού. Το χρέος, μπορεί μερικές φορές να αποτελεί σωστή στρατηγική, αλλά δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα έσοδα. Η Βρετανία βρίσκεται σήμερα σε ύφεση, επειδή προσπαθεί να ελέγξει τα χρέη της. Στην Ισπανία η ανεργία άγγιξε το 24% και συνεχώς αυξάνεται. Στην Ολλανδία, η κυβέρνηση ανετράπη επειδή ένα ακροδεξιό κόμμα δεν θέλει το ευρώ.
Η αποτυχία της Ευρώπης να διαχειριστεί τα χρέη της, το κοινωνικό κράτος, και την ανεξέλεγκτη μετανάστευση Μουσουλμάνων από την Β. Αφρική, διαλύει το ευρωπαϊκό κοινωνικό συμβόλαιο.
Στην Γαλλία, η Marine Le Pen του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου κέρδισε την πλειοψηφία των ψήφων της εργατικής τάξης στον πρώτο γύρο.
Μια τόσο μεγάλη κρίση έχει πολλές αιτίες. Η βασική αιτία όμως για το χάλι αυτό είναι η αποφυγή ανάληψης ευθυνών από τις διάφορες εθνικές κυβερνήσεις. Οι Έλληνες πιστεύουν ότι δεν θα πρέπει ποτέ να πληρώνουν, αφού πληρώνει η ΕΕ.
Κανένας δεν μπορεί να ελέγξει την μετανάστευση, αφού έχουν καταργηθεί τα εσωτερικά σύνορα, και η νομοθεσία των Βρυξελλών απαγορεύει στα κράτη να δράσουν αποτελεσματικά σε αυτό το ζήτημα.
Έτσι, για όλα τα προβλήματα, οι κυβερνήσεις ρίχνουν την ευθύνη στην ΕΕ. Αυτό όμως, αντί να αυξήσει και να επεκτείνει την δημοκρατία σε ένα υψηλότερο επίπεδο, της στερεί την ουσία της, και άρα τον ρόλο της για δημιουργία παραγωγικής πολιτικής.
Η ΕΕ, όχι μόνο αφαιρεί την δημοκρατική ευθύνη από τις διάφορες κυβερνήσεις, αλλά αποτρέπει και την ευέλικτη οικονομική αντίδραση εκ μέρους τους. Τα κράτη της ευρωζώνης δεν μπορούν να υποτιμήσουν το νόμισμά τους, αλλά παράλληλα δεν μπορούν να ελέγξουν τις κοινωνικές παροχές, τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις, τα σύνορα τους, και όλα εκείνα τα σημεία που αποτελούν μέρος της απαραίτητης πολιτικής αντίδρασης απέναντι στην οικονομική κρίση.
Τα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη έχουν σύστημα αναλογικής κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης, το οποίο εγγυάται μειοψηφικές κυβερνήσεις. Περιέργως, ακόμη και η Βρετανία με την Αυστραλία που έχουν διαφορετικού τύπου εκπροσώπηση, σήμερα διαθέτουν κι αυτές μειοψηφικές κυβερνήσεις συνασπισμού. Στην Δύση σήμερα, η χώρα με την καλύτερη μορφή διακυβέρνησης είναι ο Καναδάς. Η κυβέρνησή του έγινε πλειοψηφική (από μειοψηφική), επειδή στράφηκε εναντίον της επιβολής φόρου άνθρακα.